Al enige tijd is Chaosgroup bezig met het aanbieden van Cloudrendering. Dit betekent dat iedere V-Ray gebruiker (versie 3 en hoger) kan renderen in hun cloudservice. Stefan Twigt legt uit hoe dit werkt.

Om te kunnen renderen moet u een Chaos Cloud account aanmaken en de bijbehorende Chaosgroup Cloud Client installeren. Vervolgens kunt u vanuit V-Ray kiezen om te renderen in de cloud.  Hiervoor zal uw scene geanalyseerd worden, zodat eventuele problemen vooraf al worden gevonden. Daarna wordt de scene en alle benodigde gekoppelde bestanden (ook voor de materialen) geëxporteerd als een .vrscene bestand, deze wordt geüpload naar uw eigen beveiligde account op de Chaosgroup Cloud server.

Nadat u de renderinstellingen (formaat, range en op te slaan bestandstype) hebt bevestigd kan de render starten. De eerste twintig credits zijn gratis en u kunt er ook nog twintig gratis bij ons aanvragen om de Cloudservice te testen. Met één credit kan ongeveer een kwartier gerenderd worden in de cloud. Afhankelijk van uw hardware kan dit kwartier overeen komen met meer dan een uur rendertijd op uw eigen systeem. Mocht u meer credits nodig hebben dan kunt u deze bij ons kopen voor €90 ex.btw per 100 credits. Bij afname van meer credits geldt er een volumediscount.

Het voordeel van renderen in de Cloud is dat u tijdens het renderen kan doorwerken omdat het eigen systeem niet belast wordt. Daarnaast is het betaalbaar, zeker in vergelijking met het houden van een eigen netwerk. Hiervoor zijn render pc's nodig, software, renderlicentie en onderhoud.  Cloudrenderen is leuk om te proberen en de moeite waard om toe te voegen aan de eigen workflow!

Neem voor meer vragen contact op met Stefan Twigt: 020 - 314 44 10. 

 

cloudrendering met v ray

Privacy- en Cookiebeleid